tirsdag den 16. juli 2013

Opsummering på Trondheim Juli 2013

Så er vores sommertur til Trondheim vel overstået og det var et hold trætte lystfiskere der kom hjem efter en uges strabadser i Norge. Turen var en stor succes med hele 21 arter og flere store fisk i blandt og alle mand fik én eller flere nye personlige rekorder.

Langefiskeriet levede op til forventningerne med 2 langer på 24,3 kg og 21,5 kg allerede på de første to drev på pladsen. Efterfølgende var fiskeriet ikke helt så vildt men det blev da til en række målere med en fisk på 19,8 kg som den der var tættest på de 20 kg. Som bifangst under langefiskeriet fik vi en del fine brosmer med de største på 11,35 og 11,00 kg. Da stort set alle havde fået fine langer prioriterede vi anderledes resten af ugen og gav langepladsen fred og ro så der stadig er fisk tilbage næste år.

Fantastisk double på 24,3 og 21,5 kg
Når vi ikke sejlede ud i bådene brugte vi lidt tid på at fiske fra land efter mindre arter. Her fik vi berggylter op til 820 gr. og en fin blåstak på 560 gr., det er sjovt og afslappende fiskeri efter nogle hårde dage på havet.

Steen Lyngsøe med fin blåstak
Vi havde også aftalt at forsøge at fiske på det helt dybe vand efter rokker og grønlandshaj og det var lidt udfordrende at kaste anker på 600 meters vand. Til sidst lykkedes projektet dog og vi kunne sænke agn ned på bunden. Vi var så heldige at få bid allerede i første forsøg og Jesper havde pludselig noget meget tungt på krogen. Det var ikke den vilde fight men fisk det var det helt sikkert og da først fisken var løftet fri af bunden kom den stille og roligt med op. Der findes to rokke-arter heroppe, den ene er plovjernsrokken som kan blive op til 15 kg og er langt den almindligste mens den anden, den sortbugede rokke, er meget sjælden men til gengæld kan veje mere end 50 kg.
Efter 40 minutter brød en stor rokke overfladen og der blev jublet i båden, rokken var stor og helt sort på bugen, altså det var den sjældne sortbugede rokke vi havde fået, og så i aller første forøg! 24,6 kg vejede fisken og den første danskfangede sortbuget rokke var en realitet. Faktisk var det kun nr. 6 fanget på stang nogensinde i hele verden, sikke en oplevelse.
Resten af forsøgene på det dybe vand var med forskellig succes, strømmen drillede til tider en hel del men vi fik dog også en plovjernsrokke på knap 7 kg og ringhaj op til 1330 gr.(og det er en stor ringhaj).

Plovjernsrokke

Ringhaj

Sortbuget rokke 24,6 kg
På lavere dybder fiskede vi rødspætter op til 1,250 gram, lubbe, sej, kuller til 3,8 kg og ikke mindst helleflyndre op til 11 kg. Den sidste dag blev vi belønnet med en vild oplevelse da en stor vågehval kredsede om båden i ca. 10 minutter. Den var vildt nysgerrig og på et tidspunkt var den helt oppe ved siden af jollen for at kigge på os og vi var lige ved at kunne røre ved den. Efter den oplevelse var vi helt rystede og havde svært ved at fiske videre.




Book din tur til næste år allerede nu: http://www.kiplingtravel.dk/fiskerejser/trondheimsfjorden.aspx

Her er vores artsliste for en uges fiskeri, i alt 21 arter:

Lange 24,3 kg
Brosme 11,35
Kuller 3,80 kg
Helleflynder 11,0 kg
Sortbuget rokke 24,6 kg
Plovjernsrokke 7,0 kg
Rødfisk
Lubbe
Sej
Torsk
Glyse
Ulk
Berggylte
Blåstak
Havkarudse
Rødspætte
Ising
Ringhaj
Sorthaj
Pighaj
Makrel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar