onsdag den 11. september 2013

Wales - Artsfiskeri turrapport

Så gik turen igen til Wales og denne gang med 10 forventningsfulde gæster på havfiskeri. Målet var havål(conger), rokker og diverse hajer. Vi blev indlogeret på et fint guesthouse i Cardiff by som er en ret stor by med masser af liv og allerede tidlig morgen dagen efter stod vi klar i havnen. Vejret kunne ikke være bedre og det var høj sol og helt vindstille, en havfiskers drøm.

På vej ud af havnen skulle vi igennem en sluse da tidevandet på disse kanter er enormt, denne dag er der hele 11 meteres forskel på høj- og lavvande og det er ret ekstremt. Det er også tidevandet der suverænt bestemmer hvornår og hvad man kan fiske efter fordi strømmen kan være meget hård bortset lige fra tidspunktet for strømvending. Det er nærmest en videnskab som vores skipper Dave er mester i og han planlægger dagen efter det.

Vores båd

Vi starter tæt på kysten på lavere vand hvor der er lidt strømlæ og der går ikke lang tid før første fisk er ombord, det er Kevin som fanger sin første havål, en lille fyr på et par kilo. Kort efter fanger Christen fra Fiskeavisen en stjernehaj og besætningen får en lille rokke.

Senere rykker vi ud på dybere vand og fisker på et vrag som skulle holde nogle fine havål og i takt med at strømmen tager af får vi fisk. Både Jens, Tore og Glen får ål, mens Kim får en glathaj. Pludselig bliver huggene tungere og der bliver mistet et par større fisk, helt sikker ål. Jens er eneste mand som når at få en stor ål på dækket og monsteret vejer hele 15,1 kg, sikke en grim og alligevel smuk fisk.

Jens med havål på 15,1 kg
Sidst på dagen rykker vi igen på lavere vand hvor det bliver til en rækker fine sømrokker og nogle havål.

Skipper Dave lander en rokke
På anden dagen er vejret igen perfekt og vi vælger at sejle helt ud af fjorden til en ø der hedder Lundy Island. Herude er vandet helt klart og selvom vi ligger helt ude i Atlanterhavet er havet helt fladt. Vi fisker makreller til agn og ind i mellem får vi lubber, bergylte og rødnæb. Herefter flytter vi lidt ud på dybere vand og ankre op efter gråhajer og der går ikke mange minutter før Jens fanger den første på 9,4 kg og herefter får Kevin og Glenn også gråhajer op til 12,2 kg. Vi mister yderligere et par gråhajer og fanger også nogle storplettede rødhajer og en del skægtorsk.

Jens med storplettet rødhaj

Kevin med gråhaj på 12,2 kg

 
Strømmen er nu taget så meget af at hajerne ikke bider mere og vi flytter helt ind til øen og fisker efter berggylter og blåstak, desværre driller fiskeriet og vi mister stor set alt grej vi smider i havet og vi må opgive projektet efter en god time.

Lundy Island

På vej hjem vil skipper lige vise os et sted hvor de engang fangede en masse havbars men de senere år har de ikke fået så mange, det er en undersøisk klippetop ude på åbent vand som kan være lidt besværlig at fiske på. Da vi nærmer os ligger der allerede 2 andre både og skipper foreslår derfor at vi gør et forsøg. Først fisker bare han og medhjælperen og da han fanger en flot havbars begynder vi alle at fiske. Selvom vi er lidt nede på udvalget at grej fanger vi i alt 8 havbars op til godt to kilo og da der er ingen af os der før har fanget havbars er humøret i top da vi sejler i havn.



Sidste dag på havet bruger vi på at fange nogle flere conger-ål, hajer og rokker. Vi får kun få ål pga. den stærke strøm men vi slutter en relativ kort dag af med at fange en række fine "small-eyed" rokker med den største på knap 5 kilo, hvilket er en ret stor én af den art. Turen har givet 14 forskellige arter med ålen på de 15,1 kilo som turens største fisk. Det blev til 16 hajer, 19 rokker, 8 havbars og 15 ål.

Næste års tur ligger midt i juni og bookingerne er allerede begyndt. Du kan læse mere om rejsen og tilmelde dig her: http://www.kiplingtravel.dk/fiskerejser/wales-_artsfiskeri.aspx

Skipper Dave

Slusen

Jens med rødnæb

Ingen kommentarer:

Send en kommentar